برنامه های بهداشت تغذیه
برنامه های بهبود رشد و تغذیه کودکان :
۱- گسترش دانش پرسنل درمورد رشد و تغذیه کودکان
۲- اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)
۳- اجرای طرح یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری بهزیستی
۴- آموزش عملی مادران در مورد تغذیه تکمیلی کودکان
در راستای بهبود وضع تغذیه کودکان این طرح در کلیه خانه های بهداشت شهرستان در حال حاضر اجرا میگردد. در این طرح مادرانی که کودک ۲۴-۶ ماهه دارند بوسیله پرسنل بهداشتی بصورت عملی با نحوه طبخ انواع غذاهای کودک آشنا شده و مهارت لازم برای تهیه غذای مناسب برای کودک خود را فرا میگیرند. لوازم و مواد اولیه لازم برای این طرح غالباً توسط سیستم بهداشت در اختیار پرسنل قرار میگیرد. و گاهاً از مشارکتهای مادران و پرسنل نیز استفاده میگردد
برنامه ها ی یپیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها :
* پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید
1 - پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان
2 - برگزاری کمیته I.D.D
3 - سنجش کیفی ید نمک های مصرفی اماکن عمومی و مراکز عرضه مواد غذایی (بهداشت محیط)
4 - اجرای بسیج های آموزش همگانی در زمینه مصرف نمکهای ید دار
5 - بررسی پوشش مصرف نمک های ید دارخانوارهای روستایی به تفکیک مراکز بهداشتی درمانی (بهورزان)
6 - فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم با تاکید بر مصرف نمکهای تصفیه شده ید دار
* پیشگیری و کنترل کم خونی فقرآهن :
1 - اجرای سالانه طرح آموزش تغذیه و آهن یاری مدارس دخترانه (مقطع راهنمایی و دبیرستان)
۲- آهن یاری زنان باردار، شیرده و کودکان زیر ۲ سال
3 - آموزش تغذیه گروههای مختلف
4 - ترویج مردم به استفاده از نانهای غنی شده با آهن
* پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A و D
1 - مکمل یاری کودکان و زنان باردار
2 - آموزش تغذیه گروههای مختلف
* پیشگیری و کنترل کمبود روی
1 - آموزش تغذیه
2 - مکمل یاری زنان باردار و شیر ده با مولتی ویتامین مینرال
برنامه های ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه :
۱- اصلاح الگوی مصرف روغن
۲- ترویج مصرف میوه و سبزی
۳- ترویج مصرف شیر و فراورده های آن
۴- آموزش الگوی صحیح مصرف مواد غذایی
۵- ترویج مصرف آبزیان
۶- اصلاح عادات غذایی نامناسب مانند کاهش مصرف نوشابه های گازدار، تنقلات غذایی کم ارزش و معرفی جایگزینهای مناسب
برنامه پایش و ارزشیابی فرایندهای تغذیه:
۱- پایش عملکرد سطوح پائین
۲- اجرای طرحهای پژوهشی